dinsdag 24 september 2024

De Toren: crisis of bevrijding?

 


De tarotkaart de Toren is één van mijn minst favoriete kaarten uit het hele deck. Dat komt waarschijnlijk door hoe ik geleerd heb de kaart te lezen: als een crisismoment. Vaak komt deze crisis onverwachts, zoals je wordt ontslagen, je partner wil scheiden of je verliest een dierbare. Het is dan logisch dat je boos en verdrietig bent. Het hele fundament onder je leven schudt op zijn grondvesten. Je moet al je overtuigingen opnieuw bij langs en kijken wat je nu nog wilt of kunt geloven als er iets vreselijks is gebeurd.

Mascha vertelde in haar video over de Toren hoe zij het ook ziet als een moment van bevrijding of een doorbraak. Dat vind ik een mooie manier om ernaar te kijken. Het is in het begin misschien niet wat je wilde, maar je leert er altijd iets nieuws van. Je leert bijvoorbeeld dat de baan of partner eigenlijk niet zo goed bij je paste of je kunt nu geloven dat er meer is dan alleen wat je kunt zien.

Als zich zo'n crisismoment voordoet, mag je natuurlijk boos en verdrietig zijn. Het is extra belangrijk om dan goed voor jezelf te zorgen. Wat heb jij op zo'n moment nodig? Durf daar ook om te vragen. Verder is het een kwestie van controle loslaten. De situatie is zoals hij is en daar kun je op dat moment even niets aan veranderen. Hoe beter je bent in de weerstand tegen de situaties en negatieve emoties loslaten, hoe sneller je je weer jezelf voelt. 

Uitdagingen zorgen altijd voor een transformatie van binnenuit. Eerst was je persoon A met overtuigingen die daarbij pasten en daarna ga je door het crisismoment heen om persoon B te worden met nieuwe overtuigingen. Hoe meer je de controle en je oude ik loslaat, hoe sneller je kunt groeien naar persoon B. Vaak word je juist authentieker door uitdagingen, omdat je loslaat wat niet bij je hoort. 

Hoe zie jij de Toren-kaart? In mijn video vertel ik meer over deze tarotkaart:



donderdag 5 september 2024

Werken met Drakenenergie

 


Aan het begin van mijn spirituele zoektocht werd ik mij ervan bewust dat ik een drakengids had. Hij zei dat hij Ariel heette. De draak voelde als een mannelijke en zeer krachtige energie. Achteraf gezien begrijp ik dat ik deze kracht heel erg nodig had op dat moment.

Ik ben opgegroeid als meisje en heb al vroeg geleerd dat het beter was om rustig en beleefd te zijn. Niet dat ik daar goed in was. Vanwege mijn autisme kwam ik vaak te direct en te bot over op anderen. Daarom ben ik me steeds meer gaan aanpassen en probeerde ik zoveel mogelijk 'sociaal en normaal' te zijn. Rond mijn dertigste was ik daar zo moe van dat het me gewoon niet meer lukte om iemand anders te zijn dat wie ik echt ben.

Toen kwam Ariel dus tevoorschijn. Hij leerde mij dat ik beter mijn grenzen aan moest voelen en hij leerde mij ook om mijn grenzen beter te communiceren naar anderen toe. Dit hoeft niet op een botte manier, maar kan wel direct en duidelijk zijn. De manier waarop je iets zegt is belangrijker dan wat je zegt. Je kunt duidelijk zijn over wat jij wilt en nodig hebt zonder dat de ander zich gekwetst voelt. Dit was een hele belangrijke les voor mij en ik oefen er nog vrijwel dagelijks mee. 

Draken staan dus voor in je kracht staan, maar ook voor creatiekracht. Wat wil jij creëren in je leven? Past het bij jouw visie van hoe het leven zou moeten zijn? Wat ben je bereid om op te offeren voor het realiseren van deze droom? 

In mijn vorige blog vertelde ik al dat we vaak onze egoverlangens moeten opofferen voor het realiseren van de droom van onze ziel. Je draak kan deze droom voor je vasthouden en je eraan herinneren. De energie van draken is te vergelijken met de energie van beschermengelen. Ze kunnen je helpen je levensdoel te onthouden en kleine duwtjes in de goede richting geven.

Wil je meer weten over draken? Probeer dan eens deze meditatie van Steve Nobel of lees Dragons, Your Celestial Guardians van Diana Cooper. Je kunt ook allerlei orakel- en tarotdecks kopen met drakenenergie. In de video van vandaag laat ik een aantal zien:



De Toren: crisis of bevrijding?

  De tarotkaart de Toren is één van mijn minst favoriete kaarten uit het hele deck. Dat komt waarschijnlijk door hoe ik geleerd heb de kaart...